Jonge Honden- en Veteranendag

Jonge Honden- en Veteranendag

2020

Voor wie?

Voor jonge Miniatuur Bull Terriërs die op die dag de leeftijd van 4 maanden hebben bereikt, maar nog geen 2 jaar oud zijn. En voor de oudere honden die de leeftijd van 8 jaar en ouder reeds hebben bereikt. De eigenaren hoeven niet lid te zijn van de M.B.T.V.

Bent u de eigenaar van een Miniatuur Bull Terriër in deze leeftijd, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag.

Hoe gaat zo’n dag in zijn werking
Er zijn twee keurmeesters uitgenodigd, 1 voor de reuen en 1 voor de teven. Deze zullen de honden per klasse gaan keuren (zie onderstaand). Alle honden krijgen een geschreven keurverslag. Aan het einde van de dag worden de Beste Jongste Puppy, Puppy, Veteraan, Reu en Teef gekozen en uiteindelijk wordt de beste van dag gekozen. 

Categorieën: 

01

Reuen Pups 4-6 maanden

 

08

Teven Pups 4-6 maanden

02

Reuen Pups 6-9 maanden

 

09

Teven Pups 6-9 maanden

03

Reuen Jonge Honden 9-12 maanden

 

10

Teven Jonge Honden 9-12 maanden

04

Reuen Jonge Honden 12-18 maanden

 

11

Teven Jonge Honden 12-18 maanden

05

Reuen Jonge Honden 18-24 maanden

 

12

Teven Jonge Honden 18-24 maanden

06

Reuen Veteranen 8-10 jaar

 

13

Teven Veteranen 8-10 jaar

07

Reuen Veteranen 10 jaar en ouder

 

14

Teven Veteranen 10 jaar en ouder

Waarom meedoen
Een jonge honden dag is een leuke manier om eens te zien hoe een keuring verloopt en te horen wat een keurmeester vindt van het uiterlijk en gedrag van uw hond. En dat alles in een gezellige en ontspannen sfeer. Op deze dag wordt er zeker ook rekening mee gehouden dat het de eerste keer show is voor veel deelnemers. Dus eigenlijk een dag om mee te maken, een dag met vele jonge Miniatuur Bull Terriërs en hun eigenaren en de mogelijkheid om kennis te maken met eventueel nestgenoten van uw hond en ervaringen uit te wisselen met de eigenaren en fokkers.

Veteranen
Heeft u thuis een hondje van 8 jaar en ouder, schrijf deze dan ook in! Ook de honden van deze leeftijd die totaal geen ervaring hebben zijn van harte welkom! Hoe leuk is het om de oudere honden (nog) een keer te zien schitteren in de ring!

Hoe in te schrijven
Wilt u uw hondje inschrijven? Wij zullen u via onze facebookpagina en onze website op de hoogte houden over de inschrijving.
De inschrijving kost € 27,50 voor leden en 
€ 32,50 voor niet leden.

Hoe gaat het verder op de dag zelf
Heeft u zich met uw hond ingeschreven voor de keuring dan wordt verwacht dat u voor 9:00 uur binnen bent. Tussen 10.00 uur en 11.00 uur is er ringtraining voor geïnteresseerden. De keuring begint om 11:00 uur. U meldt zich aan bij het secretariaat en daar krijgt u uw draagnummer die u zichtbaar moet dragen in de ring, eventuele speldjes zijn verkrijgbaar bij het secretariaat tegen een vergoeding. We beginnen de keuring met de jongste honden. De honden die aan de beurt zijn worden omgeroepen om in de ring te komen voor de keuring, maar hou dit zelf ook in de gaten. Het kan natuurlijk zijn dat u nog even moeten wachten voordat uw klasse aan de beurt is, het is daarom ook verstandig om een bench mee te nemen zodat uw hondje rustig kan wachten voordat hij aan de beurt is.

Keurmeesters
Reuen - ????
Teven – ????

Locatie
Nader te bepalen

Aanvang
9:00 uur aanvang bezoekers/exposanten

10:00 - 11:00 uur ringtraining voor geïnteresseerden

Keuringen zullen starten om 11.00 uur.