Jonge Honden- en Veteranendag

Bericht delen op social media

Voor wie?

Voor jonge Miniatuur Bull Terriërs die op die dag de leeftijd van 4 maanden hebben bereikt, maar nog geen 2 jaar oud zijn. En voor de oudere honden die de leeftijd van 8 jaar en ouder reeds hebben bereikt. De eigenaren hoeven niet lid te zijn van de M.B.T.V.

Bent u de eigenaar van een Miniatuur Bull Terriër in deze leeftijd, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag.

Hoe gaat zo’n dag in zijn werking

De keurmeester  zal de honden per klasse gaan keuren (zie categorieën). Alle honden krijgen een geschreven keurverslag. Aan het einde van de dag worden de Beste Jongste Puppy, Puppy, Beste Jeugd hond 9 – 12 maanden, Beste Jeugd hond 12 – 18 maanden, Beste jeugd hond 18 – 24 maanden, Beste Veteraan 8 – 10 jaar, Beste Veteraan 10 jaar en ouder, Beste Reu en Beste Teef gekozen en uiteindelijk wordt de Beste van Dag gekozen. 

 1. Reuen Pups 4-6 maanden
 2. Reuen Pups 6-9 maanden
 3. Reuen Jonge Honden 9-12 maanden
 4. Reuen Jonge Honden 12-18 maanden
 5. Reuen Jonge Honden 18-24 maanden
 6. Reuen Veteranen 8-10 jaar
 7. Reuen Veteranen 10 jaar en oude
 1. Teven Pups 4-6 maanden
 2. Teven Pups 6-9 maanden
 3. Teven Jonge Honden 9-12 maanden
 4. Teven Jonge Honden 12-18 maanden
 5. Teven Jonge Honden 18-24 maanden
 6. Teven Veteranen 8-10 jaar
 7. Teven Veteranen 10 jaar en ouder

Waarom meedoen

Een jonge honden dag is een leuke manier om eens te zien hoe een keuring verloopt en te horen wat een keurmeester vindt van het uiterlijk en gedrag van uw hond. En dat alles in een gezellige en ontspannen sfeer. Op deze dag wordt er zeker ook rekening mee gehouden dat het de eerste keer show is voor veel deelnemers. Dus eigenlijk een dag om mee te maken, een dag met vele jonge Miniatuur Bull Terriërs en hun eigenaren en de mogelijkheid om kennis te maken met eventueel nestgenoten van uw hond en ervaringen uit te wisselen met de eigenaren en fokkers.

Veteranen

Heeft u thuis een hondje van 8 jaar en ouder, schrijf deze dan ook in! Ook de honden van deze leeftijd die totaal geen ervaring hebben zijn van harte welkom! Hoe leuk is het om de oudere honden (nog) een keer te zien schitteren in de ring!

Hoe in te schrijven

Wilt u uw hondje inschrijven? Klik dan op het Inschrijfformulier. De inschrijving kost € 27,50 voor leden en € 32,50 voor niet leden.

Hoe gaat het verder op de dag zelf

Heeft u zich met uw hond ingeschreven voor de keuring dan wordt verwacht dat u voor 9:30 uur binnen bent. De keuring begint om 10:00 uur. U meldt zich aan bij het secretariaat en daar krijgt u uw draagnummer die u zichtbaar moet dragen in de ring, eventuele speldjes zijn verkrijgbaar bij het secretariaat tegen een vergoeding. We beginnen de keuring met de jongste honden. De honden die aan de beurt zijn worden omgeroepen om in de ring te komen voor de keuring, maar hou dit zelf ook in de gaten. Het kan natuurlijk zijn dat u nog even moeten wachten voordat uw klasse aan de beurt is, het is daarom ook verstandig om een bench mee te nemen zodat uw hondje rustig kan wachten voordat hij aan de beurt is.

Keurmeesters

Mevrouw Elly Weijenborg – Weggemans 

Locatie

Sport & Event Center Beusichem
Rijsbosch 3
4112 MB Beusichem

Aanvang

 • 9:00 uur aanvang bezoekers/exposanten
 • 10:00 Start keuringen 

Meer nieuws & activiteiten